Д-р Михаил Христов: Няма ли орган - няма и белодробна трансплантация

  • 29 октомври 2018 08:33

  • 774
  • 0
Д-р Михаил Христов: Няма ли орган - няма и белодробна трансплантация
© БНТ

Имаме разговор с болница в Истанбул и Хановер. Опитаме да възвърнем варианта, който бе спрян преди година и половина. Трябва да се вземат бързи мерки, но на първо място трябва да се уреди лечението на чакащите в списъка. Това заяви д-р Михаил Христов – директор на Изпълнителната агенция по трансплантациите в сутрешния блок на БНТ.

"На ново ще се преглеждат чакащите за трансплантации. Ще проверим наново какво е състоянието им и дали имат проблеми, които не позволяват операцията", каза още той.

"Използваме всички връзки, искаме да подновим контактите си, но трябва да има съдействие от двете страни. След седмица или 10 дни ще има ходене на български лекарски екип във Виена. Там ще имаме спокоен разговор", допълни д-р Христов.

"Няма ли орган - няма и белодробна трансплантация. Това е най-важното, защото и да имаме подготвени екипи без органи нищо не може да направим", категоричен бе директорът на Изпълнителната агенция по трансплантациите

"Ще използваме и външни екипи от други държави. Tази възможност вече сме я осигурили. Ако има донорска ситуация те ще извършат операцията на бял дроб. Част от чуждите екипи ще остават и наблюдават пациентите", завърши д-р Михаил Христов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
774 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини