Медицинска сестра: Болестта и престоят в болница често отключват агресия у пациентите

  • 02 октомври 2018 11:15

  • 1956
  • 0
Медицинска сестра: Болестта и престоят в болница често отключват агресия у пациентите
© pixabay

Когато човек е болен, когато е недоволен, при него се появява едно по-сериозно чувство на агресия и доста често тази агресия е обърната към медицинския персонал, най-често към медицинските сестри и понякога те стават жертва на насилие на работното си място. Това каза Милка Василева от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи пред БНР.

"Има критичен недостиг на медицински сестри и не бива от една случка да правим пълна картина на българското здравеопазване", подчерта тя.

Василева коментира случая във варненска болница, който приключи с разследване на опит за убийство, след като 89-годишен пациент нападна свой 80-годишен състайник. "За пореден път казвам – не е възможно една медицинска сестра сама на нощно дежурство да обслужва 30 болни", посочи тя. По думите ѝ недостигът на медицински сестри у нас се неглижира от години.

"Трябва да има много бърза връзка и с човек от охраната, защото медсестрите разчитат на собствената си физическа сила, за да разтърват пациентите", каза още Василева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1956 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини