Включват заниманията с видеоигри в списъка с психични разстройства

Световната здравна организация (СЗО) обяви в Южна Корея, че играенето на видеоигри сега се квалифицира като психично разстройство, съобщава Си Ен Ен.

Според СЗО, класифицирането на "Разстройството на игрите" ще помогне на правителствата, семействата и здравните работници да бъдат по-бдителни и подготвени да идентифицират рисковете.

"Разстройството на геймъра" е определено като "устойчиво или повтарящо се геймърско поведение", което "надделява над жизнените интереси". Според представители на СЗО включването на пристрастеността към видеоигри в новото издание на Международната класификация на болестите ще "помогне на държавите да са по-добре подготвени да разпознаят този проблем".

Агенцията и други експерти отбелязаха, че случаите на състояние са все още много редки, като не повече от 3 процента от всички геймъри, за които се смята, че са засегнати.


 

Коментари

  1. 2018.06.19 | 10:24
    А какво да кажем за служителите в гейминг индустрията? На доста места не наемат гейм дизайнери, ако не са запалени геймъри по подразбиране (смятай - психично болни...). Но, какво ти разбират шефчетата! Ха-ха!
    1. 2018.06.20 | 07:29
      Ти май си от болните?
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет