Спасиха жена с 10-килограмов тумор на яйчника

  • 28 септември 2017 21:27

  • 21823
  • 0
Спасиха жена с 10-килограмов тумор на яйчника
© Getty Images

61-годишна жена бе спасена от лекарите в АГ отделението в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Пловдив. Пациентката е имала 10-килограмов тумор на яйчника и първоначално е била диагностицирана в болница в съседен град. Там са установили голямо количество течност в коремната кухина, яйчникова формация и миоматозна матка, след което я изпратили в Пловдив.

Операцията й е била в сряда сутринта и жената ще се възстанови, гарантират докторите Тихомир Георгиев и Константин Младенов, пише "Монитор".

Онкогинеколозите в КОЦ – Пловдив са направили пункция на корема, откъдето са извадили 6 литра течност, която се оказала отрицателна за туморни клетки. Това означавало, че капсулата на тумора не била нарушена. Тогава пристъпили към операция на корема. По време на интервенцията отново извадили 5 литра течност и установили наличие на 50-сантиметрова туморна формация на левия яйчник. Отделно от това, жената е имала уголемена матка с множество миомни възли.

Размерите на органа са отговаряли на 4-месечна бременност. Специалистите са направили тотална хистеректомия. Експресното изследване по време на интервенцията е показало, че става въпрос за много рядък тумор, наречен карциноид.

Последвайте канала на

Novini.bg
21823 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини