Да помогнем на един смел мъж да продължи да живее

  • 10 май 2017 14:32

  • 26653
  • 1
Да помогнем на един смел мъж да продължи да живее
©

Един достоен военен и смел мъж, помагал в опазването на мира при мисии у нас и в чужбина, сега се нуждае от помощ. Георги е на 48 години от Сливен и е бил офицер във Военната полиция в Сливен. Многократно е участвал в специализирани мисии в България и чужбина, включително и в Афганистан.

От лятото на 2013 г. е със трептения на мускулите на ръцете, а по късно и на краката. Впоследствие има слабост и затруднени движения в крайниците. Следва бърза прогресия и стопяване на дисталните, а по късно проксималните мускули на крайниците. Лежал е многократно в неврологичните отделения на УМБАЛ "Св. Наум", УМБАЛ "Александовска", ВМА. Поставена му е диагноза - болест на двигателния неврон – Латерална Амиотрофична Склероза (ALS), съобщава Дарик.

При тази болест повредените неврони не изпращат импулси до мускулите и мускулните влакна умират. В по-късен етап се засяга цялото тяло и умират все повече групи мускули, включително тези, които отговарят за дишането и преглъщането. Освен инвалидизиране, това заболяване може да доведе и до летален край.

В началото на юли 2016 г. е извършена имплантация на стволови клетки в клиника в Белград. Лечението е на стойност 30 хил. лева. В момента е с прогресивно увреждане на периферен двигателен неврон до степен на тежка пареза в четирите крайника. Не може да се движи и самообслужва.

От януари тази година се провежда лечение с продукт внесен от Япония - Radicut, който се влива венозно всеки 10 дни на месец. За месец лечението с този продукт струва 4500 лв. Досега са извършени четири вливания. По препоръка на лекари лечението трябва да продължи минимум една година, но средствата не достигат.

Близките и семейството му молят всеки, който има възможност, да помогне:

Георги Димитров Атанасов IBAN: BG84 TEXI 9545 4005 2885 00 BIC: TEXIBGSF Банка: ТексимБанк

Междувременно в Сливен се организира и благотворителен концерт "ЗА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА ЖИВЕЕ" на 12 май 2017 г. от 19:00 ч. в новата зала "Сливен" (бившата "Георги Кирков" - зад Съдебната палата). Билети може да си купи всеки в магазин "Килими" (в блок „Килими") до ДКЦ-2 в Сливен, където може да дарите и в кутията за дарение "ЗА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА ЖИВЕЕ", а също така и на място преди концерта. Телефон за връзка: 0889 329 127.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
26653 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.05.22 | 20:23

1
Да остави всякакви лекарства и да започне лечение с билки, но най-добре да се съветва с д-р Емилова.

Добави коментар

Водещи новини