11-годишно момиче се нуждае от помощ за операция в Сърбия

  • 14 март 2017 13:07

  • 38715
  • 1
11-годишно момиче се нуждае от помощ за операция в Сърбия
© БНТ

11-годишно момиче от златаришкото село Резач се нуждае спешно от финансови средства за операция в Сърбия. Мелиса Азисова страда от детска церебрална парализа, епилепсия и сериозно изкривяване на гръбначния стълб.

Момичето не може да говори, нито да се движи, но интервенцията ще облекчи значително състоянието му. Сумата е непосилна за семейството на Мелиса. От община Златарица са започнали благотворителни инициативи, но събраните средства до момента не са достатъчни, съобщава БНТ.

Осем месеца след раждането на Мелиса семейството чува диагноза, която звучи като присъда. Детето страда от детска церебрална парализа.

Мелиса е със 100% инвалидност, ако може редовно да посещава рехабилитация, състоянието ѝ се подобрява и страданията намаляват. За тези курсове на лечение, обаче, не стигат всички помощи и спестявания на семейството.

Надежда и вяра на фона на трудностите и безпаричието обаче има. В средата на миналата година семейството научава, че операция в Сърбия ще помогне на Мелиса да отпуска крачетата си така, че да сяда в специална количка. Това би помогнало на гръбнака да изправи.

В помощ на малката Мелиса се обединява цялата община. За три месеца се провеждат 11 благотворителни инициативи, от които са събрани около 1000 лева.

Ако парите се съберат, Мелиса ще бъде оперирана през юли тази година. Всички се надяват да се намерят и още благодетели, защото пари ще трябват и за последващата рехабилитация в България, която също се заплаща.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
38715 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
А

2017.03.19 | 16:37

1
Айде стига с тези измами.

Добави коментар

Водещи новини