Ученици събират пари за лечението на свой приятел в Турция

  • 09 март 2017 16:31

  • 5206
  • 0
Ученици събират пари за лечението на свой приятел в Турция
© Novini.bg

Божидар Георгиев от Добрич, ученик в 12 клас на Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски“, миналата година е диагностициран с изключително рядкото заболяване – тумор на синусите. За лечението си той се нуждае от средства, непосилни за неговото семейство. С нелеката задача по набирането им се захващат приятелите му - петима млади хора в Добрич, обединили се около желанието си да помогнат.

Божидар претърпява две операции, но туморът всеки път се връща обратно. Затова родителите му решават да заминат в клиника в Истанбул, където да се лекува чрез лъчетерапия. До този момент там са му направени всички изследвания, споделя сестра му Гергана Димитрова, цитирана от БНР.

Чакаме резултатите, за да видим дали ще се потвърди диагнозата от България. У нас имаше една диагноза че е злокачествено, друга - че е доброкачествено и реално не се знае точно какво е, казва Гергана.

Младите приятели на Божидар са организирали редица прояви и събития с благотворителен характер и споделят, че до този момент са събрали около 16 000 лева. Толкова се очаква да струва лъчетерапията, но младежите са амбицирани да помогнат и за храната и престоя, тъй като Божидар няма да е постоянно в болницата. Досега те са поставили кутии за дарения на ключови места в града, а от местен волейболен отбор са дарили цялата сума от билетите за свой мач. Самите играчи също направили дарения, дори и тези от гостуващия отбор. Акцията продължила и в училищата в града.

Учениците от Средното училище „Петко Рачев Славейков“ проявяват съпричастност и организират благотворителен концерт в учебното заведение. На десети март предстои още един концерт, в който участие ще вземат две групи от млади изпълнители на Добрич. Входът е 3 лева. На 15 март в града ще има и друг концерт по инициатива на езикова гимназия в града.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5206 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини