3-годишният Станислав се бори с рака

  • 24 ноември 2016 13:05

  • 11585
  • 1
3-годишният Станислав се бори с рака
©

Той е само на 3 години, но вместо всеки ден да ходи на детска градина като връстниците си, той се бори с коварно заболяване – Сарком на Юинг. В момента детето провежда химиотерапия в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив и се надява на вашата помощ за събирането на средства за животоспасяваща операция в клиника в Берлин, съобщава Нова телевизия.

Станислав страда от злокачествено туморно заболяване, засягащо костите и меките тъкани, в близост до тях. Злокачественото образурание може да се развие навсякъде по тялото, но най-често засяга ръцете, краката, гръбначния стълб и таза. Лечението на саркома се състои от комбинация от химиотерапия, хирургия и/или лъчетерапия.

След проведен ядрено-магнитен резонанс в София, родителите на Съни със собствени средства са финансирали постъпването му и престоя в Германия за вземане на биопсия. Оттам е потвърдена диагнозата, установена е липса на разсейки, а лекарите са дали добри шансове за пълното му излекуване. Офертата на болницата за провеждането на всички необходими етапи от лечението на Съни обаче, е непосилната за семейството сума от около 300 000 евро. Оказали се в тази ситуация, родителите на момченцето са принудени да започнат вторият етап от лечението в България.

В момента детето е в Пловдив и се възстановява от петия курс химиотерапия. След приключването на този етап от лечението в края на 2016 г. е необходимо незабавно да се премине към следващият. След приключване на предоперативната химиотерапия трябва да се премине към оперативното отстраняване на тумора в Клиниката „Шарите“ в Берлин. След операцията ще има още 8 курса химиотерапия с обща продължителност около 6 месеца.

След поставянето на диагнозата и провеждането на първите 4 курса химиотерапия, Съни е прегледан от Лекарска комисия от Университетската специализирана болница за активно лечение по ортопедия ЕАД в София и е насочен за оперативно лечение към Клиниката „Шарите“ в Берлин. Родителите на Съни са подали всички необходими документи в Център „Фонд за лечение на деца“ и чакат решение оттам вече повече от 2 месеца. Междувременно обаче се опитват активно да съберат парите за операцията, защото вярват, че тя е животоспасяваща за тяхното дете.

Ако искате да му помогнете, може да преведета пари на разкритата целева банкова сметка: ОББ АД, клон Бургас, IBAN – BG81 UBBS 8002 1052508940 BIC – UBBSBGSF Титуляр – Любомир Димитров Димитров (таткото на Станислав).

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11585 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.11.25 | 01:56

1
Daite DMS

Добави коментар

Водещи новини