След заканата за протест, спешно дадоха пари за лечението на двама пациени (снимки)

  • 10 ноември 2016 10:21

  • 5472
  • 0
След заканата за протест, спешно дадоха пари за лечението на двама пациени (снимки)
© Novini.bg

Финансирането на лечението на двамата пациента одобрени за белодробна трансплантация в чужбина е осигурено, информираха от здравното министерство.

Министър Петър Москов е подписал двата формуляра S2, гарантиращи пред лечебното заведение във Виена, че държавата ще финансира лечението на двамата български пациента, още на 12 октомври. Пациентите вече са подписали и договорите си с Министерство на здравеопазването. От началото на годината до момента през бюджета на МЗ, след решение на Комисията за лечение в чужбина, е осигурено финансиране на 20 пациенти с обща стойност на лечението им 1 867 049 лв.

Пациентските организации „Заедно с теб“, съвместно с други от организаторите, се оттеглят от насрочения за четвъртък протест.

Днес в София бе насрочен протест пред министерството  именно заради забавянето на лечението на двама пациенти, одобрени за белодробна трансплантация в чужбина, стана ясно, че проблемът е решен. Демонстрацията бе отложена, предаде репортер на Novini.bg. Пред сградата на министерството днес нямаше никого в уговорения час. В групата Victory за победа на брат ми Виктор бе съобщено, че протестът е отложен, зарад юридическо основание.

"Министерството предприе необходимите мерки да го превърне в противозаконен за момента – в рамките на три дни! ПРОТЕСТ ЗА МОМЕНТА НЯМА ДА СЕ ПРОВЕДЕ,ТЪЙ КАТО УТРЕ БИ СЕ СЧЕЛ КАТО ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ! Благодаря на всички, които имаха желание да дойдат и да ни подкрепят. Доколкото познавам начина на работа на МЗ, протест ще имаме законово право да проведем на 18.11" се казва в позицията на хората, които защитават правата на пациентите.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
5472 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини