Хирург, направил над 1500 бъбречни трансплантации, ще консултира безплатно в София

  • 01 ноември 2016 11:05

  • 2928
  • 0
Хирург, направил над 1500 бъбречни трансплантации, ще консултира  безплатно в София
©

Проф. д-р Музафер Сарияр, хирург с над 30-годишен опит в бъбречните трансплантации, ще консултира безплатно пациенти в България. През годините проф. д-р Сарияр е основал три центъра за присаждане на органи в три различни болници.

Извършил е над 1500 трансплантации с успеваемост 98,5% при проследяване година след операцията - една от най-високите в цял свят. На 11 ноември топ специалистът от една от водещите болнични вериги в Турция – „Медикана“, пристига в София.

В продължение на два дни той ще бъде на разположение на българските пациенти с бъбречна недостатъчност. С него пристига и д-р Мурат Гюней, нефролог по специалност, който извършва проследяването на пациентите след бъбречна трансплантация. Двамата водещи специалисти идват по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят във всяка медицинска област.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2928 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини