Болни чакали по 50 дни преписката от Фонда за лечение на деца

  • 25 август 2016 12:02

  • 1898
  • 0
Болни чакали по 50 дни преписката от Фонда за лечение на деца
© Булфото (Архив)

Процедурата по придвижване на една преписка, по стария правилник, който съществуваше, е около 50 дни. Нито едно дете, което е било планирано, включително от предишния екип, не е останало, без да получи лечение поради някакво забавяне във Фонда за лечение на деца (ФЛД). Това заяви директорът Владимир Пилософ.

Специалистът увери, че с приетите вчера от правителството промени всички процедури ще станат по-гъвкави и болните ще получават по-навременно лечение.

"Новите правила поставят една рамка на тези, които работят във Фонда, която ще ги кара да придвижват преписките – това са детски съдби, семейни съдби – възможно по-бързо. Това е всичко! То донякъде се улеснява от факта, че в момента, в състава на администрацията на Фонда работят хора, които имат медицинско образование и по-лесно могат да вникнат в проблемите, които има около всеки случай", поясни директорът.

Пред БНР Пилософ обясни още, че е разрешен и  проблемът със заплащането на труда на преводачите в чужбина. По думите му се намалява и времето за обработка на преписките. Регламентирани са и финансовите правила, на които трябва да отговаря настаняването на родителите, които пътуват с детето си в чужбина .

Междувременно неправителствените организации отправиха критики към нововъведенията в правилника . Според Българския дарителски форум се съмнява промените да ускорят работата на Фонда по-бърза и ефективна.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1898 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини