Коварна инфекция върлува в Хасково

  • 16 август 2016 19:59

  • 5150
  • 0
Коварна инфекция върлува в Хасково
©

За нов случай на тетанус само в рамките на месец в Хасковска област алармират от Националния център по обществено здраве и анализи. От началото на годината в страната няма регистрирани други болни от опасната зараза.Става въпрос за коварна инфекция, която води до мускулни спазми и е много опасна, съобщиха медици от болницата.

Сега става въпрос за възрастен мъж от Хасково, който вече е бил транспортиран за лечение в Пловдив, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Най-вероятно мъжът се е наранил с ръждив пирон или нещо подобно, след което не е потърсил веднага медицинска помощ, пише Haskovo.info.

Първият случай на тетанус пък беше в началото на юли, като тук пострадал бе мъж от село, който също бе транспортиран за специализирано лечение в Пловдив. След него хирурзи от хасковската болница коментираха, че заболяването е изключително рядко и в 30-годишната си кариера са го срещали само веднъж.

През изминалата седмица в региона има още двама с менингит при 11 за страната, двама с туберкулоза, един с варицела и 21 със стомашно-чревни разстройства.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
5150 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини