Как сандвичите съсипват здравето ви

  • 01 август 2016 15:48

  • 5143
  • 1
Как сандвичите съсипват здравето ви
©

Сандвичите са лесен и бърз избор, но според скорошно проучване, публикувано в списание Public Health, вие не бива да се отнасяте по такъв небрежен начин с диетата си, че да ги включвате в менюто си всеки ден.

Изследователи от Университета в Илинойс са събирали данни за храненето на 27 075 възрастни в продължение на десетилетие. Оказва се, че всеки ден от този период около 53.2% от възрастните американци са консумирали сандвичи. Здравословните последици от това се оказват още по-интригуващи.

Изследванията показват, че хората, които се хранят със сандвичи, консумират повече от 100 калории допълнително, като поемат и по-високи количества натрий и мазнини.

Прочети повече ТУК.

 

Сандвичите са лесен и бърз избор, но според скорошно проучване, публикувано в списание Public Health, вие не бива да се отнасяте по такъв небрежен начин с диетата си, че да ги включвате в менюто си всеки ден. Изследователи от Университета в Илинойс са събирали данни за храненето на 27 075 възрастни в продължение на десетилетие. Оказва се, че всеки ден от този период около 53.2% от възрастните американци са консумирали сандвичи. Здравословните последици от това се оказват още по-интригуващи. Изследванията показват, че хората, които се хранят със сандвичи, консумират повече от 100 калории допълнително, като поемат и по-високи количества натрий и мазнини.

Прочети повече на: http://profit.bg/news/Kak-sandvichite-susipvat-zdraveto-vi/nid-153182.htmlСандвичите са лесен и бърз избор, но според скорошно проучване, публикувано в списание Public Health, вие не бива да се отнасяте по такъв небрежен начин с диетата си, че да ги включвате в менюто си всеки ден. Изследователи от Университета в Илинойс са събирали данни за храненето на 27 075 възрастни в продължение на десетилетие. Оказва се, че всеки ден от този период около 53.2% от възрастните американци са консумирали сандвичи. Здравословните последици от това се оказват още по-интригуващи. Изследванията показват, че хората, които се хранят със сандвичи, консумират повече от 100 калории допълнително, като поемат и по-високи количества натрий и мазнини.

Прочети повече на: http://profit.bg/news/Kak-sandvichite-susipvat-zdraveto-vi/nid-153182.html

Последвайте канала на

Novini.bg
5143 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
beIN SPORTS

2016.08.09 | 01:58

1
Zaveshtavam vi neq

Добави коментар

Водещи новини