Лекарска грешка вкара пациент и лекари във финансов спор

  • 30 март 2016 07:21

  • 5301
  • 0
Лекарска грешка вкара пациент и лекари във финансов спор
©

Александър Вангелов от с. Хаджидимово отишъл на преглед, след като личният лекар му казал, че има херния. Оперира го д-р Росен Димов в Пловдив. Три-четири дни след операцията, докато още е в болница, обаче се случва нещо странно, предава БТВ.

Споделя с лекуващия си лекар опасенията си. По думите на Вангелов той обяснил на лекаря си, че операцията не му харесва и че се чувства по-зле е от преди интервенцията. Д-р Димов го уверил, че това е нормално усещане след операция. Въпреки това Вангелов се прибрал у дома с образование в корема си колкото футболна топка. 

В епикризата му не е записана нито херния, нито диастаза, а корекция на стара операция. Мъжът обаче никога преди това не е бил опериран. Лекарят обяснил на Вангелов, че е станала грешка в епикризата. По думите на пациента при негов въпрос грешка ли е тогава ново появилото се образование в корема му.

Днес коремът на Александър е като на жена в напреднала бременност. Той е принуден да носи ластичен колан, за да не се получи смъкване.

От болницата потвърдиха, че са оперирали пациента от херния. Обяснението им за повторното появяване на образованието е, че се е получил рецидив. Оттам допълниха, че пациентът е отишъл при лекарите и заявил, че настоява за финансова компенсация.

Според д-р Росен Димов скандалното в ситуацията е, че пациентът използва страданието си в опит да извлича финансови изгоди. „Това, което е споделил и с вас по един напълно незаконен ред – лично ни остави банкова сметка – и искане да му бъдат преведени пари. Заплаши ни със саморазправи и изпращане на средства за масова информация”, допълни д-р Димов.

Според лекаря финансовите претенции могат да бъдат предявени само по съдебен път. От болницата признават за сгрешената епикриза, но заявяват че грешката е поправена.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5301 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини