Не подценявайте грипа, съветва д-р Ангел Кунчев

  • 07 февруари 2016 08:50

  • 2894
  • 3
Не подценявайте грипа, съветва д-р Ангел Кунчев
©

"Действително в Стара Загора бяха достигнати епидемични нива. Има още няколко области, които са с над средната заболеваемост за страната. Но има и едно задържане на заболеваемостта. Много трудно е да се прогнозира кога и дали други области ще стигнат епидемични стойности", съобщи д-р Ангел Кунчев пред „Събуди се“ и Нова телевизия.

Той напомни, че симптомите на грипа са висока температура, силна отпадналост, главоболие, болки в мускулите. Малко по-късно се появава и кашлицата, която първоначално е суха.

"Не подценявайте грипа. Има 2-3% от пациентите, при които могат да настъпят тежки усложнения", каза още той.

Д-р Кунчев подчерта, че когато става въпрос за деца, трябва да се търси незабавно лекарска помощ, и призова родителите, чиито деца имат грипни симптоми, да предприемат превантивни мерки, за да не се разпространява заболяването.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2894 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ТОНИ

2016.02.08 | 05:35

3
КУПУВАЙТЕ ВАКСИНИ НО ДА КАЖАТ И СЛЕДВАЩИТЕ ИНФЕКЦИОЗНИ БОЛЕСТИ КОИТО ЩЕ СЪЗДАДАТ ЗА ДА СИ КУПИМ И ВАКСИНИ ЗА ТЯХ ПОНЕ УЖ ЩЕ ГИ СПРЕМ
JJIvanov

2016.02.07 | 10:41

2
Съвет да се блокира ползването на подобни препарати с ХЛОР вкл белина тризон и подобни
Имат голям опит

2016.02.07 | 10:41

1
15 вида доставили през аерогара софия.. най лесно с е поразяват тези които вече са увредени чрез бойни отровни ХЛОР садърЖащи вещества вкл маскирани като дезинфектанти...

Добави коментар

Водещи новини