Какво не знаем за кашлицата?

  • 03 февруари 2016 15:04

  • 4405
  • 1
Какво не знаем за кашлицата?
©

Кашлицата е една от най-честите причини, поради които хората търсят лекарски грижи. Тя представлява първичен защитен механизъм за предпазване на горните дихателни пътища и е изключително важна за естественото функциониране на дихателния апарат.

Всъщност, чрез кашлицата успяваме да изтласкаме въздуха от белите дробове с цел да освободим горните дихателни пътища от налични дразнещи агенти.

Кашлицата винаги се основава на възпаление на лигавицата. За да се успокои без да се блокира нейният защитен механизъм, е необходимо да се въздейства именно върху лигавицата като се подпомогне нейната защита и възстановяването на нормалното й състояние.

Съществуват два типа кашлица.

Говорим за суха кашлица, когато не се образуват секрети или храчки. В този случай тя е провокирана от дразнене и възпаление на горните дихателни пътища. Тя е особено дразнеща и е характерна обикновено през първите дни на вирусни инфекции на носа .

Вторият тип е влажната кашлица. При нея е налице повишено образуване на секрети или храчки. Този тип кашлица може да бъде етап от развитието на сухата кашлица или последствие от остри инфекциозни и хронични заболявания на долните дихателни пътища.

Решението на фармацевтичната компания Aboca за лечение на кашлицата е Grintuss. Продукт, който модулира кашлицата без да я потиска и който действа като предпазва лигавицата, успокоява дразненето и благоприятства отстраняването на секрета.

Формулата на сиропите Grintuss включва растителни молекулни комплекси като смоли, клей и флавоноиди, в съчетание с мед. Благодарение на този нов терапевтичен подход, формулата на Grintuss се препоръчва както за суха, така и за влажна кашлица. Сиропите Grintuss са с две формули – формула предназначена за възрастни и формула специално разработена за деца над 1-годишна възраст.



Автор: Магистър-фармацевт Мария Качамакова

Последвайте канала на

4405 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2016.02.04 | 08:31

1
Айде малко реклама и хонорарче за магистърката.

Добави коментар

Водещи новини