Ето какво причинява алкохолът на различните части от тялото ви

  • 09 януари 2016 14:30

  • 5591
  • 1
Ето какво причинява алкохолът на различните части от тялото ви
©

Покрай коледните партита и тържествата с приятелите и семейството консумацията на алкохол се увеличава с 40 на сто през декември.

Това не само причинява раздразнение, сълзи и клюки в офиса, но и води до скок на шофьорите в нетрезво състояние, освен това е свързано и с много инциденти и самоубийства. Но много от нас пият твърде много на регулярна основа, през цялата година.

Повече от една четвърт от всички възрастни пият повече от препоръчаното количество алкохол - 14 единици седмично за жените и 21 за мъжете, според последните данни от британския Информационен център на здравеопазването и социалните грижи (HSCIC).

Една единица се равнява на 25 милилитра уиски, една трета халба бира или 175 мл вино, което е половин чаша. Най-често мъжете и по-рядко жените на възраст от 45-64 години от средната класа пият най-много, като рискуват да нанесат сериозни и необратими ефекти върху тялото си, предупреждават експерти.

Чаша вино дневно не изглежда кой знае колко много, но това са 2.3 единици алкохол, които седмично нарастват до 16.1 единици, което надвишава безопасните граници за нежния пол.

От увреждане на сърдечния мускул до безплодие – вижте тук причинява алкохолът на различните части от тялото ни

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5591 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.26 | 20:09

1
пръжки с лук

Добави коментар

Водещи новини