Грипът все още не е дошъл у нас заради закъснялата зима

  • 04 януари 2016 08:52

  • 1818
  • 0
Грипът все още не е дошъл у нас заради закъснялата зима
© Булфото

В момента в Европа разпространение на грипна инфекция има в Холандия. Във всички други държави и в нашата няма грипни вируси. Това стана така, защото се забави зимата. Грипът се разпространява, когато е много студено и се събират на едно място много хора, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев.

Той посъветва да се стараем да дишаме чист въздух, да си мием често ръцете, да си носим антибактериални кърпички, да стоим на повече от един метър от хората, които са видимо здрави и да бягаме настрани от всички, които кашлят, кихат, имат температура и ги боли гърло. Не трябва да пипаме с ръце носа си, очите и устата, съветва още проф. Кантарджиев.

От дръжката на вратата може да се пипне вирус също - ако някой е кихнал и е хванал въпросната дръжка, по нея се залепват секрети и следващият, който я пипне веднага ще се разболее.

Проф. Тодор Кантарджиев съветва също, ако някой има някакви грипни симптоми, трябва веднага да пие тамифлу или реленца.
Здравният експерт заяви, че не трябва и дълго време време да пием витамин Ц, защото до един момент той се изхвърля с урината от организма ни, но след това това спира и има опасност да се навреди на бъбрека.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1818 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини