Да пребориш рака за Коледа

  • 23 декември 2015 13:56

  • 3277
  • 0
Да пребориш рака за Коледа
©

Всеки път, когато погледите на четиригодишния, борещ се с левкимията, Тоби Диксън и майка му се срещнат, тя с усмивка му прошепва, че всичко ще бъде наред, да не се притеснява, защото мама е до него.

Едва ли има майка, която да не изживява страданието на детето си като свое, но майката на това малко и смело момченце – лондончанката Ерика, наистина знае какво изпитва синът ѝ, просто защото и тя самата е болна от рак.

През 2014 година животът на едно нормално и определящо се като щастливо британско семейство се преобръща.

Месецът е юни, когато Ерика случайно открива бучка на гърдата си, докато кърми по-малкия брат на Тоби, който тогава е на 10 месеца. 36-годишната в момента жена си спомня, че въобще не се е притеснила, но все пак е решила да отиде на преглед.

Не е изпитвала уплах докато е била в лекарския кабинет, нито по време на мамографията, нито дори, когато са ѝ направили биопсия, просто е била убедена, че няма как да ѝ има нещо. За жалост се оказва, че греши и докторите ѝ съобщават страшната вест, че има рак на гърдата.

Ракът е агресивен и бързо развиващ се и Ерика веднага започва първия от шест цикъла химиотерапия, а по-късно последва и мастектомия.

Младата дама и съпругът ѝ – 36-годишен IT специалист, още се опитват да асимилират новината, когато само шест седмици след диагностицирането на Ерика, им съобщават, че по-големият им син – Тоби, който по онова време все още не е навършил 4, страда от левкимия.

"Изведнъж целият ни свят се сгромоляса. Та той беше нашето малко момченце, не искахме нищо друго освен да му помогнем и той да се оправи", спомня си Ерика.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
3277 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини