В Бургас правят училище по диабет

  • 13 ноември 2015 12:57

  • 1845
  • 0
В Бургас правят училище по диабет
©

В Бургас ще има училище по диабет. То ще отвори врати на 19 октомври. Предвижда се два пъти в седмицата всички желаещи да научат повече за болестта и отражението и върху организма, ще могат да посещават лекции.

Лекциите ще се изнасят от невролози, кардиолози, ендокринолози и др. специалисти, които ще обясняват как трябва да живее диабетно болният и какви грижи трябва да полага, за да избегне усложнения.

Към училището се очаква да проявят интерес не само болните от диабет, но и техни близки, както и всички, които искат да научат повече за диабета. Идеята за създаването на училището е на лекари от МБАЛ Бургас и "Сити клиник" Бургас, с подкрепата на Сдружение „Диабетни грижи“ и общината, пише "Труд".

По данни на Международната диабетна федерация над 500 000 българи между 20 и 79 г. страдат от двата типа диабет. Препоръчително е всеки да се изследва за диабет поне веднъж годишно. Около 40% от хората с диабет са недиагностицирани. А 25% от пациентите с новодиагностициран диабет вече имат усложнения.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1845 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини