Стивън Хокинг отменя публични изяви заради влошено здраве

  • 11 ноември 2015 11:05

  • 4044
  • 0
Стивън Хокинг отменя публични изяви заради влошено здраве
© Getty Images/Guliver

Световноизвестният британски физик и космолог Стивън Хокинг е бил принуден да отмени няколко свои публични изяви заради влошено здраве, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на Кембриджския университет.

От висшето учебно заведение, където Хокинг е професор по математика, не разкриват подробности около състоянието на учения. От съобщението става ясно само, че той "не се чувства много добре", допълва БТА.

Сред отменените обществени ангажименти на Стивън Хокинг е участие в годишните лекции Рийт на Би Би Си. Записът на лекцията на 73-годишния учен е трябвало да бъде в четвъртък в Кралския институт в Лондон. Очаквало се е Хокинг да говори за черните дупки и да отговаря на въпроси на слушателите на радио Би Би Си. От Би Би Си съобщават, че лекцията се отлага, докато Стивън Хокинг се почувства по-добре.

Видният учен е смятан за един от най-дълго преживелите хора в света с нелечимото заболяване амиотрофична латерална склероза. Хокинг е прикован към инвалидна количка, откакто диагнозата му е поставена на едва 21-годишна възраст като студент в Оксфордския университет.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4044 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини