Беконът, бургерите и наденичките повишават риска от рак

  • 23 октомври 2015 12:16

  • 2529
  • 1
Беконът, бургерите и наденичките повишават риска от рак
© Getty Images/Guliver

Консумацията на бекон, бургери и наденички повишават риска от рак. Прясното червено месо влиза в класацията на Световната здравна организация на канцерогенните продукти.

150 000 души в Обединеното кралство за година са починали заради заболявания, причинени от свръхконсумацията на месо.

Експерти коментират, че тези нови изследвания ще се окажат шокиращи за фермите и индустрията за бързо хранене. Оказва се, че консумацията на месо е сред причините за рака на червата.

Международна конференция с участието на здравни експерти от 10 държави излиза със становище, че месото може да се нареди сред 5-те канцерогенни фактора за човешкия организъм наред с алкохола, азбеста, цигарите и арсеника.

В някои месни продукти се добавят повече сол и други химични вещества, които не са особено полезни. Според здравните експерти такива продукти са шунката, беконът, пастърмата и саламът. Месните продукти съдържат високо ниво на мазнини и дори оцветители.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2529 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.25 | 18:15

1
Не обвинявайте месото заради добавките които му слагате за да печелите повече..... Не захарта и солта са вредни както се опитвате да изкарате а Е-тата и ГМО-то

Добави коментар

Водещи новини