Оперират в Германия Вежди Рашидов

  • 21 октомври 2015 14:39

  • 16845
  • 0
Оперират в Германия Вежди Рашидов
© Булфото

Министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко е отпътувал в понеделник за Берлин, където веднага е постъпил в клиниката "Вайсензее". Там той води тежката битка за здравето си, съобщиха от Министерство на културата за Новини.бг.

Лечението на културният ни министър е поето лично от световноизвестният проф. Ханс Бербом, който е едно от светилата в областта на гърлото. По-рано се заговори, че той страда от рак на гърлото.

В клиника правят на Рашидов бронхоскопия. Резултатът - полип в гърлото, макар и капсулиран. Съветът на специалистите е максимално бърза операция. Събитията се развиват буквално в рамките на няколко дни.

Негови приятели смятат, че скандалът с рестарвацията на античния комплекс “Сердика”, който някои обявиха за кич, допълнително е подкопал здравето му. Той вложи много усилия да се опази античния град. Точно когато вече е имал болки в гърлото, се наложило да даде голяма пресконференция и да обяснява как са се появили надгражданията там, пише "24 часа".

Екипът ни желае бързо оздравяване на министър Рашидов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
16845 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини