Ринолози от 12 държави се събират в Русе

  • 03 септември 2015 09:36

  • 1547
  • 0
Ринолози от 12 държави се събират в Русе
©

В Русе започва Есенна научна конференция по ринология. Тя е организирана от Националното сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия. Домакин на научния форум е Русенският университет и неговия факултет "Обществено здраве", предаде БНР.

Очаква се в конференцията да се включват световни експерти в областта на ринологията. Тя се провежда за четвърти път.

Сред гост-лекторите ще бъдат едни от най-влиятелните имена в тази област - президентът на световните ринологични общества професор Метино Анерджи, президентът на Европейската академия по лицево-пластична хирургия професор Пиетро Палма, възпитаникът на "Майо клиник" в САЩ проф. Дейвид Шери, почетният председател на японското ринологично общество и много други. В двата форума ще се включат участници от 12 държави, а събитието се превръща в най-мащабната тематична среща, организирана в България досега.

По време на международното училище по ринопластика участници ще имат възможност да се запознаят с новостите и да овладеят съвременните оперативни техники при заболяванията на носа и синусите, както и да се споделят българските постижения в тази област. В рамките на конференцията ще бъде подписан договор за двустранно сътрудничество между Българското ринологично сдружение и японското ринологично общество за съвместен научен обмен между специалисти по ушни, носни и гърлени болести от двете държави практически дейности, специализация на млади учени и други.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1547 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини