Бърза помощ при разширени вени

  • 23 юли 2015 10:19

  • 5913
  • 0
Бърза помощ при разширени вени
©

Хронична венозна болест или разширените вени (варици) представляват удължаване и нагъване на повърхностните вени на долните крайници. То се дължи на отпускане на венозните стени и увреждане на венозните клапи.

С течение на времето и поради забавяне на кръвотока, по стените на вените се задържат редица отпадни продукти от кръвта, което води до възпаление, болезненост, подуване на глезените и понякога изтръпване. Обикновено хроничната венозна болест засяга представителките на нежния пол и първите симптоми се забелязват още от най-млада възраст.

Най-чести причини за поява на разширени вени са:

►наследственост

►наднормено тегло и обездвижване

►заседнал начин на живот

►бременност

►професии, свързани с постоянно стоене в право положение на едно място : стоматолози, хирурзи, готвачи, фризьори и др.

►напредване на възрастта

►травми и възпаления

►вродени аномалии във венозния клапен апарат и др.

Ако не се лекуват, разширените вени могат да доведат до развитие на по-сериозни усложнения като флебит, язви, тромбоза и други. Спортовете, които се препоръчват при склонност и проява на разширени вени, са: йога, колоездене, плуване, бягане и скачане на въже.

Лечение на разширени вени

Още при първи симптоми на болка, тежест, ,,мравучкане'' или изтръпване, е важно да се вземат мерки. Спортовете, които се препоръчват при склонност и проява на разширени вени, са: йога, колоездене, плуване, бягане и скачане на въже.

Лиотон 1000 гел

Това е ефикасен продукт за лечение на разширени вени, варикозни язви, отоци, тромбофлебит, флебит, болка,синини и травми. Лиотон гел е немски утвърден продукт, съдържащ хепарин и се прилага от 1 до 3 пъти на ден.

Продуктите на Валмарк от гамата ВАРИКСИНАЛ са създадена специално да облекчат тежестта, отоците и болката в долните крайници.

Продуктите от серията Вариксинал съдържа уникална комбинация от 4 растителни екстракта с венозащитно,капиляроукрепващо и антиоксидантно действие - Черна боровинка, Див чемшир, Конски кестен и Готу кола.

Детралекс подобрява еластичността на кръвоносните съдове, той е и вазопротектор, т.е. предпазва съдовете от кръвоизливи и ги прави по-устойчиви. Този уникален продукт, който съдържа флавоноидна фракция, е без аналог на пазара. Детралекс се препоръчва при разширени вени, отоци, синдром на уморените крака и при хемороидални кризи.

Последвайте канала на

Novini.bg
5913 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини