MERS взе първа жертва и в Германия

  • 16 юни 2015 19:49

  • 3379
  • 1
MERS взе първа жертва и в Германия
©

Мъж почина в Германия, след като бе установена зараза с коронавируса, причиняващ близкоизточния респираторен синдром (МЕRS), предаде ТАСС, цитиран от БТА.

Смъртта на 65-годишния пациент е следствие не от вируса, а от последвали белодробни усложнения. Мъжът се лекувал в болница в община Остеркапелн, провинция Долна Саксония. Той се заразил през февруари при пътуване в Абу Даби.

Според местни медии лечението му било успешно и той почти се излекувал. В средата на май обаче го повалила нова инфекция. 200 души, които били в контакт с него, са изследвани и не са заразни с вируса.

За близкоизточния респираторен синдром за момента няма лечение или ваксина. Равнището на смъртност е 35% по данни на Световната здравна организация.

Южна Корея е най-тежко засегнатата държава след Саудитска Арабия, където вирусът бе регистриран през 2012 г. В Южна Корея във вторник умряха още трима души и с това общият брой на жертвите от началото на епидемията в страната достигна 19. Общо диагностицираните са 154 души.

Южнокорейското правителство одобри отпускането на $ 45,2 милиона за борба с разпространението на заразата. Във вторник бе обявено и началото на експериментална плазмена терапия срещу болестта. Тя бе приложена и срещу ебола. Става дума за използване при лечението на кръв от пациенти, които са успели да преборят болестта. Опитите с терапията са започнали в две болници.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3379 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.06.17 | 15:49

1
Яжте бял лук и люти чушлета. Пийте прополис ако не сте алергични към пчелни продукти и нема грип, нема мерс, нема берс! :)

Добави коментар

Водещи новини