Проф. Байкова: Дръжте ножа и вилицата далеч от суровото месо

  • 09 юни 2015 13:00

  • 3021
  • 3
Проф. Байкова: Дръжте ножа и вилицата далеч от суровото месо
©

"Никога не дръжте вилици и лъжици в близост до сурово месо, защото бактериите от него може да са опасни за вашия организъм. Те умират при термична обработка, но съдовете трудно могат да бъдат изчистени. Нужен е специален препарат, но пък ако после не изплакнете със силна водна струя, се пренасят алергени". Това обясни специалистът по здравословно хранене Донка Байкова пред TV7.

„Поне два пъти в седмицата бъдете на разтоварваща програма на хранене. Консумирайте повече плодове и зеленчуци. Това ще помогне да детоксикирате организма си и да стопите най-после излишни килограми, които натрупахте по Великден и Гергьовден. Пийте повече течности“, съветва диетологът.

Тя препоръчва да консумираме повече риба и да не посягаме към мазните наденички и кюфтета.

Последвайте канала на

3021 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Додо

2015.06.11 | 11:36

3
Изследване върху чистотата на банкноти и монети е показало, че върху метала, противно на очакванията, бактериите са малко в сравнение с хартията. Какво може да е върху вилицата и ножа, след като ги употребяваме след измиване ?! А, бе, то май не трябва да дишаме, че знаете ли колко бактерии има във въздуха !

2015.06.11 | 11:33

2
Точно така, с такива модерни, здравни съвети изнежват хората и те стават все по податливи на всякакви бактерии и вируси и накрая ще трябва да живеем в стерилни камери.

2015.06.11 | 08:21

1
май прекаляват някои с хигиенните и антибактериални съвети, баба ми едва ли се е пазила от суровото месо и затова е била по здрава от сегашния човек, открай време първобитните хора са боравили със сурово месо, но ние се пазим...

Добави коментар

Водещи новини