Летен вирус удря в очите

  • 08 юни 2015 07:12

  • 2907
  • 1
Летен вирус удря в очите
©

Сълзене на очите, висока температура и втрисания са симптомите на летния вирус, който ни атакува в момента, съобщават лични лекари, цитирани от "България днес".

Вече има много случаи на болни, които се оплакват от тези симптоми, които протичат в продължение на 3-4 дни.

Заразата се среща много често, особено по морето, като се появява като конюнктивит. Тя често се бърка с алергия, затова се и подценява. Това води до отлагане на лечението и задълбочаване на състоянието. Най-добре е да се съобщи на джипито за проблеми с очите, за да се посети офталмолог. Лечението се извършва с капки, които трябва да се изпишат от специалист.

Аденовирустите също се разпространяват в момента. Те също удрят в очите под формата на конюнктивит. Те се проявяват  и с кашлица, запушен нос, болки в гърлото. И при него симптомите отшумяват за 3-4 дни.

Данните на регионалните здравни инспекции показват, че традиционните за лятото проблеми като хранителни отравяния вече започват да се разпространяват. Статистиката на градовете сочи, че има доста случаи на хора с ентероколит, което е стомашно-чревно заболяване и се причинява от консумация на заразени храни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2907 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.06.08 | 15:20

1
А коя е лабораторията???

Добави коментар

Водещи новини