Нова опасна диета вкарва в болница

  • 07 май 2015 07:53

  • 19489
  • 4
Нова опасна диета вкарва в болница
©

Диетата с лимони, която е последният хит за сваляне на килограми, вече вкара няколко жени в болница. Столичен лекар разказа пред „Всеки ден", че бил повикан на адрес заради припаднало момиче.

По време на прегледа се оказало, че пациентката е с твърде ниско кръвно и нива на кръвната захар под нормалното. Младата дама признала, че от няколко дни е на диетата с лимони, за да влезе в роклята си за бала, който бил след две седмици.

За опасната лимонова диета алармират медици от почти всички спешните центрове в страната. Те не са имали тежки случаи, но десетки жени са търсили помощ за обриви или замайване по време на нестандартния хранителен режим за чистене на токсините и топене на мазнините в тялото. Те съветват дамите, които най-често практикуват всевъзможни начини за корекция на теглото, да се консултират със специалист, преди да започнат с експериментите.

В същото време диетолози обясняват, че 14-дневната детоксикираща диета с лимони наистина сваля до 5 кг от теглото. Те твърдят, че този цитрусов плод съдържа всички необходими елементи, които разграждат мазнините. Лимонената киселина провокира производството на стомашна киселина, т.е. подобрява храносмилането. Кората на този плод е богата на пектин, който сваля нивата на кръвната захар. Витамин С пък укрепва имунната система, което е важно при диетите за понижаване на теглото, уточняват специалистите по хранене.

Като цяло лимонът бил плод, който имал способността да пречиства кръвта и лимфите. Освен това влияел пряко върху метаболизма - ускорявал обмяната на веществата.

Диетолозите обаче припомнят, че по време на тази диета не бива да се гладува, т.е. добре е човек да се храни умерено, без да преяжда. Повечето дами обаче решавали, че след като изпият сутрин на гладно чаша топла вода с изцеден лимон, не бива да се хранят. Имало и такива, които са достатъчно слаби и при пиенето на изцедени лимони рязко свалят кръвно и им причернява.

Тази диета има и още една лоша страна. Ако човек не изплакне зъбите си след изпиването на лимона, си уврежда зъбите. Освен това тя не се препоръчва за хора със стомашно-чревни проблеми, тъй като „събужда" стари язви и гастрити.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
19489 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ки

2015.05.11 | 00:45

4
Проблемът е в колосалните количества отрови натрупвани в депа в тялото. При една такава диета те започват да се освобождават интензивно и отравят тялото. Затова на силно замърсени организми всичко трябва да става постепенно. А за мафията с бели престилки ще се въздържа да коментирам...

2015.05.11 | 00:44

3
Момичето е страдало от ниско кръвно,причината да и е лошо не е натравяне.Аз също имам ниско кръвно и много добре знам ,че ако не ям през деня нещо в което има фруктоза(плод),мед или захара ми прилошава.Когато човек не познава добре тялото си за нещастие се получават такива грешки.

2015.05.08 | 23:21

1
Е па оти нема а коментираш за мафиата с белите престилки,а?

2015.05.08 | 23:21

2
Извинете, моля, но изразът "убийци в бели престилки" е на Йосиф Сталин. Стига сте повтаряли като папагали тази глупост.

Добави коментар

Водещи новини