Ходенето бори желанието за сладко

  • 03 април 2015 13:31

  • 1457
  • 0
Ходенето бори желанието за сладко
© Getty Images/Guliver

Ходенето в продължение дори само на 15 минути може да помогне на хора с наднормено тегло да преодолеят моментно силно желание за сладки храни, предаде БТА, позовавайки се на резултатите от австрийско изследване.

Проучването на специалисти от университета на Инсбрук е обхванало 47 души с наднормено тегло на средна възраст 28 години. Изследователите са наблюдавали как 15-минутно ходене върху бягаща пътека с темпо, достатъчно да бъде хванат автобус, но не и да причини задъхване, влияе върху непреодолимото им желание да похапнат сладко. Поведението на участниците е било сравнено с това на индивиди от контролна група, които през същия период от време не са правили нищо.

Експериментът е показал, че при участниците, които са ходили върху бягащата пътека, непреодолимото желание за сладко съществено намалява.

Според Световната здравна организация близо 2 милиарда души по света са с наднормено тегло или страдат от затлъстяване, което ги излага на повишен риск от преждевременна смърт, дихателни проблеми, сърдечносъдови болести, диабет, високо кръвно налягане, фрактури и психологически проблеми.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1457 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини