Наркоманията и алкохолизмът зависят от расата

  • 12 март 2015 12:22

  • 2751
  • 1
Наркоманията и алкохолизмът зависят от расата
© gettyimages

Алкохолизмът, наркоманиите и пристрастяването към тютюна зависят от възраст, етнически произход и раса, пише газета.ру.

Американски учени са използвали анкети за вредните навици, проведени сред едни и същи хора през 1994, 1996, 2001 и 2008 г. Резултатите от изследването показали, че пристрастяването към опиатите, спиртните напитки и цигарите зависи от такива фактори като възраст, цвят на кожата и етническа принадлежност. При първото проучване, отпреди две десетилетия, когато анкетираните са били на 18 години, пушачите са били 44% от белите американци, 27 на сто от латиноамериканците и едва 18 процента от афроамериканците. Към 30-годишната си възраст представителите на европеидната раса са отказвали цигарите, докато хората с произход от Африка и Латинска Америка са поемали по пътя на порока. Подобна закономерност е била открита при зависимостта от алкохола и наркотиците.

Учените са убедени, че тяхното проучване ще помогне на лекарите за профилактиката на зависимостите и че ще позволи на правителството да разработва целеви програми, които да информират хората за вредните навици.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2751 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.03.13 | 13:58

1
Сега разбирам защо Любо Ангелов е хроничен наркоман, това ходи много по циганите, особено по тези които дишат лепило точно като Любо парцала

Добави коментар

Водещи новини