Безплатни онкологични прегледи във Варна

Специализираната болница за активно лечение на онкологичните заболявания „Д-р Марко А.Марков – Варна” започва пролетната серия от годишната програма за безплатна профилактика на населението на Варненска и Добричка област с прегледи за ранна диагностика на най-разпространените онкологични заболявания – рак на гърда, рак на шийката на матката, рак на простата и рак на дебело черво.

Това съобщиха от пресцентъра на здравното заведение, цитирани от Фокус.

Те ще се реализират в рамките на дните от днес до края на месеца включително. По програмата за безплатна профилактика пациенти ще се преглеждат в часовете между 10.00 и 13.00 часа всеки работен ден. Тъй като традиционно профилактичните прегледи на СБАЛОЗ-Варна привличат много желаещи и часовете се изчерпват много бързо, при голям интерес ръководството на болницата има готовност да обсъди удължаване на програмата през април или друг месец от годината.

Прегледите в специализираните кабинети на здравното заведение ще бъдат безплатни за нерегистрираните до този момент пациенти, въпреки че с последните изменения в законодателството и преобразуването на онкологичните диспансери в консултативни центрове и специализирани болници, те би следвало да се заплащат.

Финансов ангажимент на пациентите ще останат само допълнителните изследвания и ехографските прегледи, ако се налагат такива.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Избрано от Интернет