Семейство шизофреници държи в ужас цял блок

  • 13 февруари 2015 21:43

  • 11117
  • 11
Семейство шизофреници държи в ужас цял блок
©

Блок в Димитровград се видя в чудо от съседи с психични проблеми. Ситуацията е от много години, но търпението на обитателите вече е на изчерпване. Става дума за живеещите в блок № 8 на ул. „Патриарх Евтимий“ и по специално вход „Г“, съобщава dimitrovgrad.bgvesti.net.

Над 30 години на шестия етаж апартамент обитава от майка с двама сина. По думите на комшиите, всички страдат от различни форми на шизофрения. Докато бащата бил жив, положението се издържало някак. След смъртта му, обаче във входа зачестили пожарите.

Съседите с умствени проблеми редовно палели покъщнината си, кабели и шахтата на асансьора, хвърляли бутилки с вода от тераса върху главите на минувачите. В момента апартаментът им е като след война - няма прозорци, опушен от многобройните пожари и почти празен. Ток и вода също няма.

„Живеят като скотове. Тези хора имат крещяща нужда от специализирано лечение или настаняване в здравно заведение. Положението е нетърпимо“, споделят съседите.

От години съседка на семейството се е ангажирала с въпроса и обикаля инстанциите - прокуратура, полиция, пожарна, спешна помощ, община. На всички тях проблемът също е познат до болка, тъй като навсякъде са подавани сигнали. Единственият начин за решаване на въпроса към момента е да се подава жалба в прокуратурата, тя изпраща призовки на живеещите в качеството им на свидетели, насрочва се и заседание.

След него, за период от 1 до 3 месеца поне един от синовете се прибира в психиатрична клиника, най-често в хасковския кв. „Болярово“. След това всичко отново се повтаря.

За пореден път днес по обяд във входа избухна пожар от запален от болното семейство дюшек. Наложило се спешно да се евакуира и майка с бебе, тъй като димът от пожара достигнал апартамента им на 8-ия етаж. „Какво трябва да се случи, някой трябва да загине или да опожарят целия блок, че да се сетят институциите да направят нещо“, възмущаваха се хората. Знаеха, че законът защитава съседите със здравословни проблеми, но питаха: „Нас кой ще защити?“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11117 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Бийко Борисов е УНИКАЛЕН педераст!

2015.02.19 | 13:53

11
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата (най-старият комунист) е на власт. Всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. емигрират! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му! Тиквата беше обявен в доклада на американския посланик през 2005 за мутра. Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол! Когато на власт са наркотрфиканти като Борисов, ефективно осъдени като Цветанов и офшорни перачи на пари като Плевнелиев, все такива "новини" ще има.

2015.02.15 | 13:21

7
Ти номер 1 да не си им кръвен роднина,освен психясал в изкази и злоба ,нещастен мизерник,комплексар,който иска да напише нещо но не знае как защото е малоумник Този когото плюеш не можеш го стигна с космическа ракета глупако,а този когото защитаваш народа разбра че е предател и го наказа на изборите ,и за в бъдеще ще е така ,така че ти продължавай да злобееш България не си ти нещастнико!
гери

2015.02.19 | 00:01

10
Ами и аз имам една 61 годишна откачена комшийка,дето се изживява като тинейджърка и само тормози семейството си.Пази боже от такова проклето същество!
Надежда

2015.02.17 | 22:02

9
Да се разреши на личните лекари да ги изпращат на лечение в психиатриите чрез помощта на специално обучени санитари.Които са зле да останат до живот в специални домове за лечение,защото застрашават живота на близките си и околните.Просто болестта е страшна и дори и лекарствата не действат в някои случаи.Да не дава господ на никой... Държавата трябва да се погрижи за тези нещастни хора,защото на всеки може да се случи.

2015.02.17 | 13:48

8
обикновено е обратното - цели блокове шизофреници тормозят няколко семейства...
Д-р Гарабед 4-ти километър

2015.02.15 | 13:21

6
Това са Долен и Деница

2015.02.15 | 10:36

3
ne,tova e ludata ti maika i bashta ti
Д-р Дели Кадир -психиатър

2015.02.15 | 10:38

5
Активисти на Атака са ! А майка им беше Герой на Труда при комунягите !!

2015.02.15 | 10:38

4
Апартамент обитава от майка...Класика

2015.02.15 | 01:49

2
Любо мама ти да еб@ циганска пак си побъркал съседите а?! пууу ати еб@ майката трусак циганска сидерастка
GERB

2015.02.14 | 20:03

1
:DDDDDDDDDDDDDDD

Добави коментар

Водещи новини