От Центъра по наркомании скочиха срещу Таня Андреева (видео)

  • 17 юли 2014 14:37

  • 2586
  • 1
От Центъра по наркомании скочиха срещу Таня Андреева (видео)
©

Предложението на министър Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския за закриването на Националния център по наркомании (НЦН) е необосновано и нанася тежък удар върху превенцията и лечението на наркоманиите в България. Това каза на пресконференция в БТА днес д-р Цвета Райчева, директор на НЦН.

Предложеният проект на постановление на Министерския съвет за структурни промени в системата на здравеопазването, с което  НЦН се преобразува чрез вливане в Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА), е в противоречие с  действащата законова уредба, смятат от центъра. С постановлението, което се явява подзаконов нормативен акт, е  налице заобикаляне на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, който се явява нормативен акт от по-висока  степен, посочи Райчева.

В НЦН е ситуиран и Националният фокусен център (НФЦ) на България, като част от Европейската информационна мрежа за наркотици и наркомании, подпомагаща Европейския център за мониторинг на наркотици и наркомании, каза директорът на фокусния център Момчил Василев. Според него закриването на НЦН ще има последствия в поне три нива: хуманитарно /за пациенти/, организационно и международно, като възпрепятства изпълнението на международно поети ангажименти и ще има неблагоприятни последствия върху репутацията на страната.

От НЦН настояват да се спре гласуването на постановлението на МС и искат центърът да бъде разгледан в логиката на държавната политика по отношение на наркоманиите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2586 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
долен

2014.07.18 | 23:18

1
и ненормалника спидеров викайте ...той е от ваште

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини