Осем случая на свински грип в Добрич

  • 28 февруари 2014 08:14

  • 1793
  • 0
Осем случая на свински грип в Добрич
©

Общо осем са случаите на потвърден свински грип или така наречения щам на грипния вирус AH1N1 в Добрич, съобщи „Монитор”. Според лекари това е най-сериозната грипна вълна от дълги години насам в областта.

Две деца са станали жертви на вирусни заболявания - едното било на година и осем, а другото на две години.От болните, за които е потвърден щамът на свински грип, няма починали.

За първото починало дете не се доказа наличие на щама на свински грип, въпреки че проби са били изпратени в националната лаборатория. Предполага се, че причината за фаталния край е друг вирус.

За второто дете родителите не са позволили аутопсия, така че за него също само се предполага, че е починало от усложнения от грип.

През последните седмици в отделението по реанимация на МБАЛ в Добрич е било пълно с пациенти с усложнения от грип. Все още в болницата продължават да лекуват такива пациенти, както в ОАРИЛ, така и в Трето вътрешно отделение. Най-често те са с пневмонии, особено, ако преди това са имали увреждания на дихателната система.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1793 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини