Британски учени: Скарата води до Алцхаймер

  • 25 февруари 2014 11:59

  • 2726
  • 1
Британски учени: Скарата води до Алцхаймер
©

Пърженото месо и скарата увеличават риска от болестта на Алцхаймер, предаде Скайнюз.

Изследователи от Университетския колеж в Лондон са открили, че обработените по този начин месни продукти потискат ензимите, които се борят с процесите на остаряване. Не само пърженото месо представлява риск за хората, сочат данните от проучването. Подобни токсини са били открити и в пържените парчета сирене, яйца, бял хляб и паста. Сред причинителите на деменцията са и десертите, споделят специалистите, цитирани от британската медия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2726 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.05.06 | 08:09

1
Марулята води до дрисък.

Добави коментар

Водещи новини