Стартира най-мащабното международно проучване на пациентите с диабет тип 2

  • 14 февруари 2014 11:09

  • 1725
  • 0
Стартира най-мащабното международно проучване на пациентите с диабет тип 2
© Булфото

Започва най-мащабното международно проучване и ранна комуникация между лекарите и пациентите с диабет тип 2, пише "Дневник".

То е по инициатива на партньорите в областта на диабета Boehringer Ingelheim и Eli Lilly and Company съвместно с Международната федерация за борба си диабета.

Проучването включва повече от 10 000 души, страдащи от диабет тип 2 и над 6 500 лекуващи лекари в 26 страни по света.

Изводите от това проучване ще предоставят по-задълбочени данни за ранните разговори относно диагнозата и кога може да се наложи включване на допълнителна терапия в хода на лечението. Също така, предстои да бъде изследвано и влиянието, което тези важни разговори биха имали върху общото благосъстояние на пациента.

България е единствената страна от Източноевропейския регион, която е включена в проучването, с 50 общопрактикуващи лекари и 100 пациенти със захарен диабет тип 2.

По данни за 2013 г., около 382 млн. души по света страдат от диабет тип 1 или диабет тип 2. Диабет тип 2 е най-често срещаната форма на диабет, за която е изчислено, че представлява 90% от случаите на тази болест.

Диабетът е хронично заболяване, което възниква, когато тялото или не произвежда или не използва правилно хормона инсулин.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1725 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини