48-годишен мъж почина от пневмония

  • 06 февруари 2014 13:28

  • 2197
  • 0
48-годишен мъж почина от пневмония
©

48-годишен мъж е починал от пневмония в Стара Загора. Сигнал по случая вече е подаден до областния управител Живка Аладжова.

„Сигналът е подаден от близките на починалия. Мъжът е потърсил медицинска помощ на спешен кабинет. След това той отново се е обърнал към общопрактикуващ лекар и лечението му е било променено. Три дни след втория преглед постъпва в пулмологично отделение и пет часа по-късно настъпва леталния изход", обясни Живка Аладжова, информира  Дарик.

Тя вече е изпратила сигнал до институциите, които имат отношение по казуса - Регионалната здравна инспекция, Здравната каса, ръководството на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович" (Университетска) и регионалната колегия на Българския лекарски съюз.

Сигналът е изпратен и до Окръжна прокуратура - Стара Загора.

„Убедена съм, че убийци в бели престилки няма. Но в същото време ми се иска хората, които търсят помощта на своите лекари да са сигурни за своето здраве. Затова при всеки сигнал, стигнал до мен, ще искам държавните институции да правят задълбочени проверки, чрез които да разберем каква е причината за неблагоприятния изход", допълни още Живка Аладжова.

Областният управител на Стара Загора допълни, че в областна администрация не е постъпвал сигнал във връзка със смъртта на тримесечния Павел. Той почина на 24 януари при неизяснени обстоятелства, а трагедията на семейството стана известна след разказ на майката на момченцето в социалните мрежи.

Починалият от пневмония мъж в Стара Загора е петият подобен случай в страната. Трима мъже в Хисаря и бременна жена в Силистра са сред жертвите на болестта. Още осем души са в тежко състояние в специализираната болница в София.

Последвайте канала на

2197 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини