Опасен вирус убива плода в утробата на майката

  • 03 февруари 2014 21:44

  • 3634
  • 3
Опасен вирус убива плода в утробата на майката
©

14-годишният американец Брайън Хакет е носител на опасен вирус, който може да убие бебето в утробата на майката.

Миналото лято у младия мъж е открит рядък щам на хепатит, който му докарал проблеми с бъбреците.

Състоянието на момчето станало толкова критично, че му се наложило да премине лечение с химиотерапия, а след това - две трансплантации на костен мозък. След обстойни тестове лекарите открили, че тийнейджърът страда от страшен цитомегаловирус, смъртоносен за хора с имунна недостатъчност.

Отчитайки, че вирусът се разпространява по въздушно-капков път, лекарите поръчани момчето да не общува с жени, предимно бременни, тъй като вирусът може да доведе до факта главният и гръбначен мозък на плода да бъде увреден, след което самият плод да умре.

Няма информация дали заболяването на младото момче е лечимо.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3634 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
penka

2014.02.08 | 20:47

3
Моля престанете да хвърляте прах в очите на слепите и преди да напишете поредната нелепост, допитайте се до някой компетентен- все още не всички са напуснали България. Вирусът е познат от повече от 100 години и е открит в тъкани на мъртво родени деца.
...

2014.02.08 | 13:51

2
Опасен вирус убива плода в утробата на майката......има ли ''убит'' плод? или сега чакаме ''цяр'' да излезе за тази нова коварна болест...маа ви еврейска

2014.02.08 | 08:08

1
ново-появил се или ново-създаден вирус... да унищожава излишните на планетата... в ЕС нали вече убиват неродени, за които "специалистите" смятат че не са "нормално" развити...

Добави коментар

Водещи новини