Стара Загора подпомогна 25 двойки с репродуктивни проблеми

  • 17 юни 2013 10:38

  • 1356
  • 0
Стара Загора подпомогна 25 двойки с репродуктивни проблеми
©

Община Стара Загора подпомогна с 40 000 лв. усилията на 25 двойки с репродуктивни проблеми от Стара Загора да се сдобият с желаното бебе. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

С различни прояви на 21 юни, петък от 08:00 до 19:00 ч. Фондация "Искам бебе" ще отпразнува своя шести рожден ден в Стара Загора.

От 08:30ч. до 12:00 ч. в БЧК, на ул. "Св. княз Борис" № 69, ще се проведе акция за доброволно и безвъзмездно кръводаряване "Дари кръв! Подари живот!". Инициативата е по повод 8-ми май - Международен ден на Таласемията, и 14-ти юни - Международен ден на кръводарителя.

От 10:00 ч. в зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе пресконференция с участието на кмета Живко Тодоров, д-р Даниел Вълчев, председател на комисията по общинската програма за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, и Радина Велчева - председател на фондация "Искам бебе".

Благотворителен базар на ръчно изработени изделия от жени с репродуктивни проблеми е организиран от 10:00 ч. до 18:30 ч. на бул. "Цар Симеон Велики" (до гъбата). Всеки желаещ да подпомогне раждането на дете в Стара Загора, може да си закупи от изложените творения.

В Парк "5-ти октомври" в 17:00 ч. започва Детски празник с програма на деца от Детски център. Той включва конкурс детска рисунка, игри, рисуване на лица, прически и други занимания за децата.

Паралелно ще се проведат неформални срещи на двойки с репродуктивни проблеми. Поканени са желаещите двойки, техните родители и приятели да споделят полезни и приятни моменти заедно. Те ще имат възможност и да се срещнат с двойки, които вече са сбъднали мечтата си за дете, с жени, които са ставали донори на генетичен материал, с психолози, лекари от Болница за женско здраве "Надежда", София и други водещи клиники по репродуктивно здраве.

Последвайте канала на

1356 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини