Специалистите по репродуктивна медицина у нас са на високо европейско ниво

  • 01 юни 2013 14:02

  • 1820
  • 3
Специалистите по репродуктивна медицина у нас са на високо европейско ниво
©

Българските специалисти по репродуктивна медицина са на високо европейско ниво. Това обяви доц. Емилияна Конова - ръководител на Клиничния институт за репродуктивна медицина (КИРМ) "Света Елисавета" в Плевен, предаде БТА.

В България имаме възможност да проявяваме творчество в работата си като медици, уточни тя. Постигнали сме висока успеваемост на инвитро процедурите - ниво, което няма как да надскочим, защото има природни закономерности, добави Конова. Тя посочи, че ползват най-доброто от световния опит в тази сфера от учени от Европа, САЩ и Израел, получили са покани за партньорство с чуждестранни клиники. Конова отбеляза, че добрата им работа е забелязана в чужбина, затова в Плевен идват да решават проблеми със стерилитета си семейни двойки от Македония, Румъния и от други страни.

От откриването на КИРМ през 2007 г. досега са се родили 523 бебета, заченати инвитро с помощта на специалистите от института. Първото родено бебе с подкрепата на клиниката е момче от Благоевград, което през следващата година ще бъде първокласник.

Днес за четвърти пореден път по случай Деня на детето центърът организира детски празник, който събра около 300 деца, заченати инвитро. На тържеството пред галерията "Илия Бешков" в Плевен имаше много песни и танци, забавни игри и подаръци.

Последвайте канала на

1820 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Специалистите по репродуктивна медицина у нас са н

2013.06.02 | 22:09

3
Отрязаха тестиса на мъж наместо херния

2013.06.01 | 22:07

1
Убиват и разболяват здравите с нормална бременност и после ги пращат към частните клиники да ги карат да раждат инвитро, що за порнография?
anonimen

2013.06.02 | 09:07

2
....bravo komentarıt vi e napravo vırha.....oşte vednıj bravo...ne naprazno sa kazali vica...parata na rıkata huya na halkata....bili speciyalisti lıjat kato dırt ciganin.......bravo......za toçniya otgovor...

Добави коментар

Водещи новини