Лекари под прикритие в женските форуми ще агитират за ваксини

  • 24 април 2013 06:24

  • 2488
  • 3
Лекари под прикритие в женските форуми ще агитират за ваксини
©

Доктори под прикритие в женските форуми пуска Министерството на здравеопазването.

Медиците, които ще са предимно вирусолози и имунолози, ще агитират майките да ваксинират бебетата си и да не се увличат по модни начини за отглеждане на бебетата. Това съобщи държавният главен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев вчера, цитиран от "Монитор".

Медиците се принудили да предприемат хитрата стъпка, след като у нас масово жени отказват да имунизират отрочетата си срещу морбили заради слуха, че ваксината докарва аутизъм.

Десет акта за глоби са написани на семейства, отказали да имунизират децата си през последната година и половина, каза още д-р Ангел Кунчев. Той обясни, че става дума за родители от ромските гета. От санкциите обаче в хазната не е влязъл нито лев, тъй като хората или нямали пари да си платят, или били сменили адресите си и не можело да бъдат открити. Глобата за отказ от имунизация при първа покана от лекаря е 50 лева, а при повторно неотзоваване санкцията скача до 100 лева.

Именно заради пропуснати ваксини срещу морбили през 2010 г. в България се разболяха 24 000 души, като 24-ма от тях починаха, припомни националният консултант по епидемиология на инфекциозните болести проф. Мира Кожухарова.

Ваксините са напълно безвредни, понякога се получават незначителни странични реакции, подчерта д-р Кунчев и допълни, че зачервяването около убождането на иглата и временното неразположение означават, че организмът вече започва да изгражда имунитет.

Независимо какво се говори и разпространява в интернет, в медицинската наука ясно е доказано, че няма по-добър и ефективен начин от ваксинациите, за да избегнем някои от най-опасните заболявания на човечеството, коментира председателят на Българското сдружение по иновативна медицина д-р Валери Цеков.

Всяка година 1,5 млн. деца умират, защото не са били ваксинирани, и цената на лечението им е много висока, заяви представителката на УНИЦЕФ в нашата страна Таня Радочай. 20 на сто от бебетата и малчуганите по света не се имунизират, тъй като живеят в трудно достъпни райони.

Д-р Валери Цеков пък уточни, че повече от половината деца, подлежащи на имунизация във Великобритания, не са били ваксинирани срещу морбили през 1998 г. Причината е била слух, пуснат от лекар, че имунизацията причинява аутизъм. Впоследствие лекарските права на въпросния доктор били отнети. В резултат в момента 2 млн. деца на Острова са застрашени да се разболеят от морбили.

Последвайте канала на

2488 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
пепи

2014.12.23 | 13:28

3
Аз категорично съм против ваксинацията и няма да си ваксинирам детето с тия боклуци едно време имаше само три ваксини и какво да не би да сме по зле.Близки приятели се борят с последиците от ваксините да не би държавата да им помага за сега си плащат всичко сами и то хиляди долари.На всички е ясно че става дума за милярди които фармацевтичните компании печелят има сайтове в които ако прочетете за какво става въпрос ще ви настръхнат косите.Ако ще 1000 лева да стане глобата ще я платя но ще спася детето си.
DD

2014.12.23 | 13:28

2
Още една патка с промит мозък. Всяко нещо си има нежелани ефекти, но те са редки ( а при ваксините изключително редки). Вярно, че за пострадалия това е 100%, но това е цената на стотици и хиляди спасени животи благодарение на масовата ваксинация. Това е единствения метод, даващ възможност да се изкорени една заразна болест

2014.04.02 | 11:51

1
Малки дришльовци,не ви ли стана ясно че не трябва да се бъзикате с братята Руснаци.Да ви сер_ на европеиския съюз истината е в изтока а не в западНалата загнила псевдоцивилизация.В БРИКС е бъдещето..

Добави коментар

Водещи новини