78 станаха работниците с хранително отравяне в Монтана

  • 22 април 2013 16:20

  • 1814
  • 0
78 станаха работниците с хранително отравяне в Монтана
©

Броят на отровените с храна работници в Монтана е достигнал 78, съобщи БНР. По-голямата част от тях бяха приети в инфекциозното отделение на местната болница в петък, 10 бяха в тежко състояние.

Изолиран е причинителят на хранителното отравяне - салмонела ентеритидис. Резултатът е от първите проби, очаква се и в следващите да бъде открита същата бактерия, съобщи директорът на Районната здравна инспекция д-р Даниела Караилиева: "Голямата група, основната група са се хранили в стола на БКК 96 ЕООД, където менюто е било зелена салата, картофени кюфтета и пилешка супа. Предполагаемият източник за тях и за останалите на практика са картофените кюфтета. Като вероятно храната не е термично приготвена според изискванията и не е съхранявана в последствие също според изискванията".

Фирмата за кетъринг, в която е приготвена храната, снабдява и училища. Производствените и обекти за затворени със заповед от областната дирекция по безопасност на храните. Взети са проби от всички работещи там, както и от суровините и от готови храни. Тъй като опасните картофени кюфтета са предлагани и в заведения за бързо хранене, от здравната инспекция призовават всички със симптоми на хранително отравяне незабавно да потърсят медицинска помощ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1814 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини