46 станаха натровилите се работници в Монтана

  • 20 април 2013 15:06

  • 1476
  • 0
46 станаха натровилите се работници в Монтана
©

Подобрява се състоянието на работниците от фирма за производство на метални изделия в Монтана, които са настанени в инфекциозното отделение на местната болница с признаци на хранително отравяне, съобщи БНР.

С постъпилите днес до обяд броят на пострадалите е нараснал на 46. 10 от настанените вчера в инфекциозното отделение бяха в тежко състояние, но то се е подобрило през нощта, обясни доктор Илияна Събчева. Имаше много тежки случаи вчера. Тази сутрин също идват с втрисане, главоболие, високо кръвно, гадене, повръщане. състоянието на повечето вече е значително по-добре, каза тя.

Точната диагноза ще стане известна утре, когато завърши обработката на лабораторните проби: Ние се съмнявахме за салмонела, но най-вероятно няма да бъде това. Ще търсим друг причинител, ешерихия коли, може би, каза още д-р Събчева. Заради големия брой потърсили медицинска помощ се е наложило поставяне на легла в коридора и настаняването им в съседни отделения. Пострадалите работници са получавали столова храна, приготвена от заведение за бързо хранене.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1476 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини