Луковит обяви грипна епидемия

  • 05 март 2013 10:58

  • 725
  • 0
Луковит обяви грипна епидемия
©

Оперативното бюро към Областната комисия за борба с грип и острите респираторни заболявания - Ловеч е взело решение за обявяване на епидемична обстановка в община Луковит от днес, 5 март, съобщават от регионалната здравна инспекция.

Това се налага заради значително завишаване на заболяемостта от остри респираторни заболявания, достигаща епидемични стойности - 431 на 10 хиляди население.

Разпоредени са противоепидемични мерки.

Медицинското обслужване на болни от грип и ОРЗ по време на грипната епидемия трябва да се извършва по домовете.Преустановяват се плановите консултации на здрави бременни жени и кърмачета, както и всички профилактични прегледи и имунизации.

Болните с леки и средно тежки форми на грип трябва да се изолират и лекуват в дома си. Болните с усложнения, с тежки форми на грип и ОРЗ и пациенти, страдащи от хронични заболявания трябва да бъдат хоспитализирани.

Преустановяват се плановите операции и свижданията в болницата в Луковит и държавната психиатрична болница в Карлуково.

Медицинските специалисти в детските заведения и училищата, с помощта на възпитателите и преподавателите, трябва да провеждат засилен филтър. Откритите болни деца да се връщат по домовете.

Заболелите от персонала на детските заведения да не се допускат на работа.

Последвайте канала на

725 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини