Шефът на БЛС: Достатъчно мълчахме. Лекарите не са жертвени агнета

x

източник видео: НОВА

 

„Колкото и да звучи нехуманно - лекари, вие не сте жертвени агнета! Няма нужда да приемате хора, които преди няколко дни са ви наричали невежи и конспиратори! Не приемам медиците да живет в страх, защото някой се подиграва със ситуацията". Така в „Здравей, България" по Нова телевизия председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров се обърна към всички негови колеги

Коментари

  1. 2020.11.25 | 09:06
    и децата знаят, че лекарите дават Хипократова клетва - безусловна помощ на нуждаещите се, въпреки опасностите. А ти знаеш ли? Ти дал ли си? Преди векове по време на чума, холера и т. н. лекарите не са се оплаквали, не са бягали и не са били търговци, като повечето от вас. Ти специално си остани в къщи завинаги.
  2. 2020.11.25 | 06:36
    Много е прав.
  3. 2020.11.24 | 11:41
    Плащайте ми образованието, сметките през зимните месеци, както и кредита който обслужвам и ще си стоя вкъщи колкото искате. Защото ние (ресторантьорите) ще се жертваме за вас, няма проблем... ще ви помогнем! Но на нас кой ще ни помогне? Когато затваряте - излезте и кажете "Затваряме ви, но икономическите мерки за вас са такива, такива и такива. Компенсациите за бизнеса и служители са такива, такива и такива." Не може просто ей така да излизаш по телевизията и да затваряш бизнеси и да оставяш хора без работа и доходи... това не е халва - режеш и ядеш. Повечето бизнеси след ново затваряне няма повече да отворят, а много, наистина много хора няма повече да се върнат на работа. При цялото ми уважение към това което правите - тази пандемия ще мине и вие ще си останете на работа, но страшно много хора няма да имат този шанс. Дано се вземат ефективни икономически мерки (в което за съжаление се съмнявам), но ще се търси сметка и отговорност от всеки, ако това не се случи, особено ако не видим и резултат от затварянето, защото ако си стоим по домовете без работа и доходи, а здравната ни система продължава да изнемогва - ще има доста хора които ще излязат на улицата. Аз лично също не искам да си стоя вкъщи без да виждам резултат от това. Като ще се жертваме - дано поне да има за какво!
  1. 1

Напиши коментар

Последни видеа