Екоминистърът Петър Димитров проверява нерегламентирани сметища в Монтанско

  • 02 юли 2024 15:06

  • 357
  • 2
Екоминистърът Петър Димитров проверява нерегламентирани сметища в Монтанско
© Булфото архив

Министърът на околната среда и водите проверява нерегламентирани сметища в област Монтана. Общините Берковица, Монтана и Бойчиновци са обект на извънреден контрол след подадени сигнали.

В последните няколко месеца за трети път служебният екоминистър Петър ДимитровПетър ДимитровПетър Димитров е назначен за министър на околната среда водите в служебния кабинет с лично проверява нерегламентираните сметища в Монтанско. Днес обиколката му тръгна от община Берковица.

На стария път за Котеновци министър Димитров констатира нередности: "Това е изключително голям проблем за цялата държава. Буквално - там, където няма контрол, навсякъде се изхвърлят битови и строителни отпадъци".

По течението на р. Дунав се носят близо 100 тона пластмаса годишно

Екологичните проверки в област Монтана станаха по инициатива на народния представител Петър Петров: "Поне 30 до 40 (места) мога да изброя в различни общини в региона, които сме видели с господин министъра, през последните три месеца. И съм сигурен, че има и още такива незаконни сметища, следствие от дългогодишно бездействие", отбеляза Петър Петров.

Четирима нарушители, изхвърлящи боклуци нерегламентирано в районна на бившата кариера, са засечени от камерите на Общината от събота досега, поясни кметът на Берковица Радослав Найденов: "Постоянно работим в две посоки - едното е постоянно да се почистват, и другото - патрули, както и технически средства за установяване нарушителите, които изхвърлят нерегламентирано отпадък, и тяхното глобяване. Само от събота до ден днешен ние имаме установени четирима нарушители. Един е идентифициран. Ще бъдат идентифицирани и другите и ще бъдат глобени", посочи кметът, предава БНР.

Глоба от 50 до 300 лева се предвижда за това нарушение по общинската наредба за опазване и поддържане на обществения ред в Берковица.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
357 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.07.02 | 18:36

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
просто питам -

2024.07.02 | 16:18

1
наминистъра това ли му е работата - да обикаля сметищата? Явно, няма екип.

Добави коментар

Водещи новини