Продуктите Dahua IPC & HDCVI вече с опаковки без пластмаса

  • 26 октомври 2022 17:15

  • 415
  • 0
Продуктите Dahua IPC & HDCVI вече с опаковки без пластмаса
©

Замърсяването с пластмаса се превърна в един от най-належащите екологични проблеми, пред които сме изправени в днешния модерен свят. Според Програмата на ООН за околната среда от 9,2 милиарда тона пластмаси, произведени в периода 1950-2017 г., приблизително 7 милиарда тона са се превърнали в пластмасови отпадъци, захвърлени на сметищата. Пластмасовият боклук стана толкова разпространен, че подтикна все повече и повече компании да прегледат и подобрят продуктите си, за да помогнат за облекчаване на глобалния проблем.

Dahua се придържа към своите стратегии за устойчиво развитие и полага непрестанни усилия за борба със замърсяването с пластмаса и намаляване на разходите за изхвърляне на отпадъци чрез прилагане на висококачествени, екологични и устойчиви решения за опаковане. Една от последните инициативи на компанията е надграждането на нейните IPC и HDCVI продуктови опаковки с материали без пластмаса. Dahua използва иновативна технология за опаковане и избира щадящи околната среда и биоразградими материали за депластифициране и надграждане на своите кутии за

Модернизираната външна защитна кутия е покрита със защитно покритие на водна основа, което я прави водоустойчива и устойчива на влага. Това подобрява устойчивостта на надраскване на кутията и елиминира използването на найлонови торбички за нейното покриване. За продуктите на IPC пластмасовото фолио върху кутията на продукта е премахнато и заменено с нетоксичен екологично чист полиакрилат. То осигурява висока прозрачност, като същевременно запазва целостта на цветната опаковъчна кутия. 

Новите опаковъчни кутии на продуктите на Dahua използват буферна облицовка от гофриран картон с оптимизирана структура и детайли. Той може ефективно да замени конвенционалната EPE пенопластмасова облицовка, осигурявайки лек, биоразградим и ударопоглъщащ материал за защита на камерата вътре. 

В допълнение, чантата за продукта и чантата за аксесоари вече са направени от PLA материали, които са 100% биоразградими. PLA материалите се добиват от възобновяеми ресурси и могат да поддържат отлична механична якост. 

С тези екологични надстройки на опаковката, размерът и обемът на опаковката на продукта HDCVI е значително намален, осигурявайки по-лесно съхранение, като същевременно поддържа висока надеждност на защитата. 

Това обновяване на опаковката е в съответствие с политиката на Dahua за устойчивост. Новата картонена опаковка от рециклирана хартия гарантира, че материалите са биоразградими и могат да бъдат рециклирани отново. Използването на екологични материали също така помага за намаляване на разходите за изхвърляне на отпадъци. Освен това, новите опаковки са преминали през няколко теста за високо падане, за да се гарантира тяхната стабилност и издръжливост. Те могат да издържат до 1,5 часа на постоянна интензивна вибрация и повтарящи се изпускания от височина до 1 метър.

СисТех България е национален лидер в доставката, адаптирането и подготовката на проекти и решения за видео-ориентирани интелигентни продукти, решения и услуги за сигурност.

За повече информация и поръчки се свържете с вашия търговец или ни намерете на: office@systeh.bg, телефон: 0897 807 600, както и в офисите ни в СофияВарнаПловдивБургас и Велико Търново.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
415 0

Свързани новини

Водещи новини