Ер Ве Е увеличава с една пета производството на възобновяема енергия през първото полугодие

  • 11 август 2022 13:52

  • 321
  • 1
Ер Ве Е увеличава с една пета производството на възобновяема енергия през първото полугодие
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Германската енергийна компания Ер Ве Е (RWE) съобщи, че е увеличила с 20 процента производството на електроенергия от възобновяеми източници през първата половина на 2022 г. спрямо същия период на миналата година благодарение на увеличените мощности и по-ветровитото време, предаде Франс прес.

"Инвестираме във вятърни централи на сушата и в морето, в слънчеви инсталации и батерии. Всичко това е необходимо и спешно, за да се осигури по-независимо и климатично неутрално снабдяване с енергия", заяви председателят на управителния съвет Маркус Кребер.

Тази година Ер Ве Е ще инвестира над 5 милиарда евро за разширяване на портфолиото си от зелени енергийни проекти, което е с 30 процента повече от планираното, изтъкна Кребер, цитиран от ДПА.

Ето колко е делът на електроенергията, произведена от вятърни централи в Европа

Компанията, чиято централа е в Есен, е извадила въглищната и атомната енергия от основния си бизнес. Ер Ве Е все още експлоатира АЕЦ в северозападната германска област Емсланд.

Миналия месец най-големият производител на електроенергия в Германия публикува предсрочно повечето си резултати за първото шестмесечие и повиши перспективите си за годината благодарение на дейностите си за търговия със суровини.

Последвайте канала на

Калина Христова
321 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.08.12 | 10:37

1
ЯЖТЕ ЛАЙНА КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини