Директорът на ЦРУ подаде оставка

  • 10 ноември 2012 07:29

  • 2284
  • 5
Директорът на ЦРУ подаде оставка
©

Шефът на ЦРУ Дейвид Петреъс подаде оставка само година след като пое поста. Временно начело на управлението застава заместникът му Майкъл Морел.

Директорът на националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър е обяснил пред местни медии, че причината е извънбрачна връзка на генерала. "След като бях женен в продължение на 37 години, направих изключително лоша преценка и се впуснах в извънбрачна връзка. Подобно поведение е неприемливо - както за мен като съпруг, така и за лидер на организация като нашата", е обявил Дейвид Петреъс, в писмо до колегите си. Оставката е била приета от президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият.

Клапър коментира, че „решението на Дейвид да се оттегли представлява загуба на един от най-уважаваните от нацията държавни служители". Преди да оглави Централното разузнавателно управление, генералът с 4 звезди Петреъс бе щеф на Централното командване, което ръководеше войните в Ирак и Афганистан.

Изненадващата оставка е изпитание за преизбрания американски президент. Очакваше се обновяване на екипа на Обама, но никой не включваше Петреъс сред хората, които ще се разделят с поста си", пише "Вашингтон пост". "Мислите и молитвите ми са с Дейв и Холи Петреъс, които сториха толкова много да помогнат на военните семейства. Пожелавам им всичко добро в това трудно време", заяви Обама.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2284 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
чесън?

2012.11.11 | 14:36

5
наистина ли вярват ,че хората ще повярват на такава нелепа история,че "човекът",който ръководи най-злата ,най-могъща структура,този,който разполага с валстта да унищожжава народи и да предизвиква планетарни катастрофи,този който знае всички тайни на човечеството ще се откаже заради извънбрачна афера?!!!

2012.11.11 | 12:41

4
Афера с журналистка - всеки биха уволнили за подобна глупост.

2012.11.11 | 12:41

3
Няма значение кой е директор, а кой го командва.
RG

2012.11.11 | 08:30

2
ей гледай ко нещо е жената , нестига че му бръкнала у гащите ами и у пощата му да бръкне
Този

2012.11.10 | 15:29

1
трябва да е имала любовна връзка едновременно с Обама, Ромни, папата и английската кралица, за да си подаде оставката по такава причина. Или са го хванали с някоя като една червенокоса в САЩ преди време, която книга написа след това и тв шоу води дори.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини